Welkom in het

MAAL - ARCHIEF

Hier vindt u de recepten die ik al op de site gezet heb.




KARNEMELKSE PAPSAUS


Ingredienten voor vier personen:

half liter karnemelk

maizena voor het binden

spekdobbeltjes

Doe de karnemelk in een pannetje en verhit dit op een laag vuurtje, goed roeren, want anders gaat het schiften.

Bak ondertussen de spekdobbeltjes uit

Wanneer de saus kookt leng je het aan met maizena om de saus te binden.

Daarna voeg je de spekdobbeltjes toe met een beetje van het vet, ± 4 eetlepeltjes.

Dit is lekker bij stamppot rauwe andijvie of bij sla met gekookte aardappels.


Ik heb een reactie uit Belgié gekregen: Hallo ik lees hier jullie papsaus mijn vriend is daar verzot op maar hij eet die met rolmops en gestoomde aardappelen.


Ik heb opnieuw een reactie uit Belgié gekregen: Papsaus ! Neen hoor, de enige èchte west-vlaamse papsaus wordt met rauwe ajuin, heel licht gekookte eitjes en plakjes jonge kaas gegeten. In Kortrijk (maar daar hebben ze ook een dikke nek voor) doen ze er spinazie bij en noemen ze het "kadul". Rose uit Brussel.


Een aanvulling van Theo uit Dinxperlo:

Karnemelks saus (Dinxper):

Bak spekdobbeltjes uit.
Bewaar de helft van het vet voor het glazig bakken van ui.
Voeg enkele eetlepels bloem toe en maak dit geheel gaar.
Voeg vervolgens de karnemelk toe en laat voorzichtig indikken.op matig vuur.
Op smaak maken met peper en zout
Heerlijk met sla of bonen

Mocht u ook een leuk recept weten dat typisch Achterhoeks is of waar een verhaal bij zit, of u weet een variatie op deze dit recept , schrijf of mail ons via de bekende weg zie voorblad Marzine.