Deze pagina is vernieuwd op 17 mei 2008Welkom in het

FRÖBELLOKAAL - ARCHIEF.

op deze pagina zet ik een knutselwerkje, die u alleen of samen met kinderen kunt maken. Ik probeer zoveel mogelijk afvalmateriaal te gebruiken.

Voor ander knutselwerkjes bekijk het archief.
MAAK JE EIGEN PLACEMAT VOOR MOEDERDAG
Het is bijna Moederdag, dan willen kinderen altijd iets leuks maken voor mama, meestal zijn het dingen die je na een poosje weggooit, dit echter kun je dagelijks gebruiken:
benodigdheden

papier, gekleurd of wit, naar keuze

schaar

dubbelzijidig plakband

lamineerapparaat, insteekhoes of plakplastic

gekleurd lint

pasfoto

evt kleurtjes
Teken op rood papier een hart en knip dat uit en plak dat in het midden op een ander vel karton. Wanneer er meer kinderen zijn kunt u evt meer hartjes maken of voor ieder kind een eigen placemat.

Plak dan de pasfoto in het midden van het hart. Versier de randen met gekleurd lint. U kunt er ook voor kiezen om de kinderen de randen zelf in te laten kleuren.

Als u een lamineerapparaat heeft kunt u nu het papier door het apparaat halen, maar als u net als ik niet zoiets heeft, doet u het volgende:

Neem een insteekhoes, u weet wel een doorzichtig mapje wat je normaal in een multomap doet, knip daar het randje vanaf, wel zo dat het dicht blijft. Neem dan een extra vel papier en doe dat samen met de placemat in het hoesje. Het extra vel papier is voor de stevigheid. Dan plak je de kant die open is dicht met dubbelzijdig plakband of evt met lijm dat plastic plakt.

Een andere mogelijkheid is om het als het ware in te pakken met plakplastic. Ook hier is voor de stevigheid een extra vel papier nodig. Wel zorgen dat het goed strak getrokken wordt, anders krijg je "rimpels" en dat lijkt minder mooi

Uiteindelijk heeft u dan dit resultaat.
Natuurlijk zijn ook hier tal van variatiemogelijkheden. Je kunt ipv pasfoto een mooie tekening maken, of het beplakken met allerlei fotot's die slaan op degene die de placemat krijgt etc.
Mocht iemand een andere variatie maken, dan kunt u een foto opsturen, die zal ik er dan bij zetten.